Студенти та викладачі кафедри журналістики – лауреати XXIV загальнонаціонального конкурсу «Українська мова – мова єднання»

Сьогодні в обласній організації НСЖУ відбулося нагородження лауреатів XXIV загальнонаціонального конкурсу «Українська мова – мова єднання». Ними стали студенти та викладачі кафедри журналістики факультету філології. Відзнаки вручили голова Івано-Франкської обласної організації НСЖУ Лілія Боднарчук та заслужена журналістка України, секретар НСЖУ, голова Центру журналістської солідарності Вікторія Плахта. Нагороди отримали: відповідальна за проєкт «Поміж текстом: журналісти для журналістів», професорка Ганна Марчук; керівниця проєкту, упорядниця всіх випусків видань, доцентка Галина Пристай; упорядниця спецвипуску «Голос із Русова», доцентка Соломія Хороб.

Доцентка кафедри журналістики Галина Пристай пригадала слова письменника, Героя України Івана Дзюби, який наголошував: «Українська мова не воює з іншими мовами. Вона єднає». Лауреатка зазначила, що приємно, як керівниці студентського проєкту «Поміж текстом: журналісти для журналістів» тримати таку високу нагороду. «Ми маємо за честь разом зі студентами так високо бути поцінованими за нашу працю. Це надихає продовжувати творити, популяризувати українське слово та мову», – додала Галина Пристай.

Лауреати подякували студентам за спільну працю та ініціативність. “Вдячна спілці за підтримку, університету та кафедрі за можливості створювати подібні проєкти, а особливо дякую нашим студентам, які творчо реалізують себе, свої навики та захоплення, своє володіння українським Словом у цих книгах», – наголосила доцентка кафедри журналістики Соломія Хороб.

«Я щиро дякую організатором загальнонаціонального конкурсу, які весь час невпинно працюють задля того, щоб наша мова розвивалася і виходила далеко за межі нашої країни. Бажаю і надалі успіхів, скорішої Перемоги і Миру», – підкреслила професорка кафедри Ганна Марчук.

Голова Центру журналістської солідарності Вікторія Плахта висловила подяку всім лауреатам, студентам та оргкомітету конкурсу, зокрема, Голові Одеської обласної організації НСЖУ Юрію Работіну за участь і почесну нагороду.

Конкурс виконує дуже важливу роль – обʼєднує всіх українців у спільній місії.

Нагадаємо, студенти-журналісти у 2019 році стали лауреатами ХІХ загальнонаціонального конкурсу «Українська мова – мова єднання».