На базі Івано-Франківського коледжу відкрито творчу лабораторію

Івано-Франківський коледж Прикарпатського національного університету вже 5-ий рік поспіль успішно реалізує міжнародну програму в сфері освіти спільно з Міжнародним інститутом характеру (Character International Inc., м.Даллас, штат Texas, США»). Результатом такої співпраці стало відкриття 12 березня на базі коледжу Творчої лабораторії з вивчення та формування характеру дитини. Ініціаторами та організаторами створення Творчої лабораторії виступили директор Івано-Франківського коледжу Юрій Москаленко, заступник директора Світлана Нестеренко, викладач Ганна Максимчук та їх американські партнери – Джон Кук і Девід Глісон. Передусім, тут проходитимуть заняття студенти спеціальностей «Початкова освіта» та «Дошкільна освіта».

Директор Івано-Франківського коледжу, професор Юрій Москаленко разом з американським колегою, доктором психологічних наук Джоном Куком під час урочистостей перерізали символічну стрічку.

«Сьогодні, з метою удосконалення вивчення нашими студентами психології, ми за підтримки наших партнерів із США відкриваємо новий спеціалізований навчальний клас з психології. Тут проходитимуть практичні заняття, навчальні семінари, тренінги та вебінари, он-лайн конференції за участі не тільки студентів і викладачів коледжу, а й вчителів шкіл області, керівників навчальних та освітніх закладів»,- сказав під час відкриття творчої лабораторії професор Юрій Москаленко.

Доктор психологічних наук Джон Кук своєю чергою зазначив, що міжнародна програма з психології є успішною серед українських студентів.  Він також нагадав, що програма складається з 3-х рівнів. Кожному з них присвячений окремий тренінг: «Виховання характеру дітей», «Конфлікти.Стратегії, способи виходу із конфліктних ситуацій» та «Лідерство». Після прослуховування кожного із тренінгів слухачі отримують відповідні сертифікати. Викладачі та студенти, котрі проходять усі 3-и рівні навчання отримують додатковий сертифікат тренера. Це дозволяє їм самостійно проводити тематичні тренінги. Американський психолог також підкреслив, що  програма буде розширюватися.

«Творча лабораторія-це перший крок. Ми плануємо в подальшому створити на базі лабораторії всеукраїнський центр дослідження характеру і обладнати його за найновішими технологіями. Тут зможуть навчатися і обмінюватися досвідом студенти, педагоги, науковці, психологи, керівники освітніх установ», – розповів Джон Кук.

Завідувач лабораторії, викладач Івано-Франківського коледжу, тренер міжнародної програми Ганна Максимчук ознайомила присутніх з літературою та навчальними посібниками міжнародної програми з вивчення та формування характеру дитини. Вона також підкреслила, що за період реалізації міжнародної програми з психології участь у тренінгах взяло більше трьох сотень студентів коледжу.

Доктор психологічних наук Джон Кук після завершення урочистого відкриття творчої лабораторії провів заняття з майбутніми педагогами.

З навчальною програмою “Формування характеру” можна детальніше на сайті асоціації психологів Character International Inc за посиланням – итися на http://psychology-ifk.com/